Inheritance Tax History

by Pension Forecast

Richard asks…

History help please?

Hi guys I’m having some confusion with these question.

1The majority of white families in the antebellum south owned
a. more than 100 slaves
b. 50 to 100 slaves
c. 10 to 50 slaves
e. no slaves.

14. in 1890 the most important source of revenue for the federal government was
a. income taxes.
b. inheritance taxes
c. sales taxes
d. liquor taxes
e. customs duties.

and 23
There’s a picture of a guy leaning on a table that says “in counting there is strength.” and on top of the tables sets a…well it looks like a ball and it says “the ballet” The man has on a hat and is smoking. Than in little words it states library of congress.

The cartoon above is a commentary on late-nineteenth century.

a.municipal corruption
b. imperialism
c labor unrest
d. business monopolies
e. civil rights campaigns.

I’m digging through my history books and I can’t seem to find these answer.

thank you very much!

Pension Forecast answers:

1.President Monroe articulated the Monroe Doctrine in his 1823 address to Congress primarily in order to
A.respond positively to the recent Latin American revolutions
B.rule out United States involvement in South America
C.provide a rationale for United States intervention in the Isthmus of Panama
D.warn European nations against further colonial ventures in the Western Hemisphere
E.encourage Britain to help the fledgling Latin American states
2.Which of the following transportation developments opened the West to settlement and trade between 1790 and 1830?
A.Turnpikes and canals
B.Railroads and steamships
C.Turnpikes and railroads
D.Clipper ships and turnpikes
E.Canals and railroads
3.”Reaganomics,” or supply-0side economics, led to which of the following?
A.A decline in unemployment and poverty
B.Greater tax revenues than government expenditures
C.Large increases in the incomes of wealthy Americans
D.An increase in appropriations for school lunches
E.Lower military expenditures than during the Carter administration
4.The Compromise of 1850 did which of the following?
A.Admitted Texas to the Union as a slave state.
B.Admitted California to the Union under the principles of popular sovereignty.
C.Prohibited slavery in the District of Columbia.
D.Enacted a stringent fugitive slave law.
E.Adjusted the Texas-Mexico boundary.
5.Pinckney’s Treaty with Spain is considered a diplomatic highlight of Washington’s administration because it
A.allowed the United States to use the port of New Orleans
B.ceded Florida to the United States
C.invited Americans to settle in Texas
D.opened Spanish Caribbean ports to American trade
E.withdrew Spain’s military forces from the Caribbean
6.Which of the following is true of the case of Marbury v. Madison?
A.It established that Congress had the sole right to formulate national legislation.
B.It supported Thomas Jefferson in his claim to have “executive review.”
C.It backed William Marbury in his request for a bank charter.
D.It affirmed the principle of judicial review.
E.It determined the Senate’s right to “advise and consent.”
7.The policy of containment, justified by George Kennan’s 1947 analysis of the international situation, called for
A.blocking the expansion of the Soviet Union’s influence
B.curbing United States foreign investment to limit involvement in world conflict
C.liberating Eastern Europe from communism
D.destabilizing the Soviet Union
E.dividing Germany into zones administered by the United States, Britain, and the Soviet Union
8.All of the following accurately describe Jefferson’s purchase of the Louisiana Territory from France EXCEPT
A.It opened the Mississippi River permanently to western farmers.
B.It ended the threat of American Indian raids on western settlements.
C.It was made possible by the failure of Napoleon’s forces to suppress a slave revolt in Haiti.
D.It showed Jefferson’s considerable flexibility in dealing with foreign policy.
E.It violated Jefferson’s own views concerning the strict construction of the Constitution.
9.France negotiated a treaty of alliance with the new American nation in 1778 following
A.the defeat of the British General Burgoyne at Saratoga
B.American naval victories on the Great Lakes
C.the dispatch of an American peace mission to Britain
D.an ultimatum by American diplomats
E.a personal plea by George Washington
10.The most unpopular and least successful of President Thomas Jefferson’s policies was his
A.advocacy of territorial expansion
B.handling of the Barbary Coast pirates
C.reduction of the size of the military
D.reduction of the national debt
E.adherence to neutrality in dealing with England and France
11.Jacksonian Democracy was distinguished by the belief that
A.an aristocracy posed no danger to the Republic
B.the National Republicans alone knew what was right for the people
C.political participation by the common man should be increased
D.political rights should be granted to women
E.franchise restrictions should be racially neutral
12.All of the following contributed to the passage of the Eighteenth Amendment legislating Prohibition in 1919 EXCEPT
A.the continued efforts of the Anti-Saloon League
B.the fervor of the First World War lending patriotism to the cause of prohibition
C.the Progressive belief in social reform
D.the cumulative impact of state prohibition laws
E.the high death toll from alcohol-related automobile accidents
13.In 1890 the most important source of revenue for the federal government was
A.income taxes
B.inheritance taxes
C.sales taxes
D.liquor taxes
E.customs duties
14.The Republican party originated in the mid-1850′s as a sectional party committed to which of the following?
A.Opposition to the further extension of slavery into the territories
B.Immediate emancipation of the slaves
C.Repeal of Whig economic policies
D.Restriction of immigration
E.Acknowledgment of popular sovereignty as the basis for organizing federal territories
15.The Wilmot Proviso specifically provided for
A.the prohibition of slavery in Louisiana Purchase territory
B.the primacy of federal law over state-legislated Black Codes
C.the abolition of the international slave trade
D.the prohibition of slavery in lands acquired from Mexico in the Mexican War
E.federal return of fugitive slaves

16.The cartoon above was intended primarily as a satirical comment on
A.Social Darwinism
B.the Ku Klux Klan
C.the election of 1896
D.the Scopes trial
E.Lochner v. New York
17.Which of the following statements about African American soldiers during the Civil War is correct?
A.They were primarily engaged in military campaigns west of the Mississippi.
B.They were limited to non-combat duty.
C.They were barred from receiving awards for valor in combat.
D.For most of the war, they were paid less than White soldiers of equal rank.
E.For most of the war, they were led by African American officers.
18.The principal reason for the formation of the Dixiecrat party in 1948 was the opposition of dissident Democrats to President Truman’s
A.establishment of the Central Intelligence Agency
B.removal of General MacArthur from his military command
C.support for the Taft-Hartley Act
D.proposal for civil rights legislation
E.call for an investigation of the loyalty of all federal employees
19.In which of the following British North American colonies was slavery legally established by the early 1700′s?
A.The southern colonies only
B.The middle and southern colonies only
C.The tobacco- and rice-growing colonies only
D.All the colonies except Pennsylvania and the New England colonies
E.All the colonies
20.All of the following contributed to discontent among soldiers in the Continental Army EXCEPT:
A.Most soldiers were draftees.
B.The soldiers feared for the welfare of families back home.
C.The army had inadequate arms and ammunition.
D.The army paid soldiers in depreciated paper money.
E.The army was inadequately fed and clothed.
21.The flappers of the 1920′s challenged traditional American attitudes about women by supporting
A.a federal birth control and abortion rights protection law
B.gender equality in salaries
C.an equal rights amendment
D.greater freedom in manner of dress and moral behavior
E.a federal law to establish prenatal clinics in rural areas
22.”The problem lay buried, unspoken, for many years in the minds of American women. It was a strange stirring, a sense of dissatisfaction, a yearning that women suffered. . .. Each suburban wife struggled with it alone. As she made the beds, shopped for groceries, matched slipcover material, ate peanut butter sandwiches with her children, chauffeured Cub Scouts and Brownies, lay beside h husband at night–she was afraid to ask even of herself the silent question–’Is this all?’”

The author of the statement above most likely was
A.Angelina Grimke
B.Susan B. Anthony
C.Betty Friedan
D.Angela Davis
E.Phyllis Schlafly
23.Which of the following emerged during the Progressive Era as the most influential advocate of full political, economic, and social equality for Black Americans?
A.W. E. B. DuBois
B.Frederick Douglass
C.Booker T. Washington
D.Ida B. Wells
E.Langston Hughes
24.Which of the following best describes the situation of freedmen in the decade following the Civil War?
A.Each was given 40 acres of land and a mule by the Union government.
B.All were immediately granted political equality by the Emancipation Proclamation.
C.The majority entered sharecropping arrangements with former masters or other nearby planters.
D.They were required to pass a literacy test before being granted United States citizenship.
E.They supported the passage of Black Codes to ensure their economic and political rights.
25.Which of the following civil rights groups is NOT correctly matched with one of its leading figures?
A.Southern Christian Leadership Conference. .Marcus Garvey
B.Black Panthers. .Huey Newton
C.National Association for the Advancement of Colored People. .Roy Wilkins
D.Black Muslims. .Malcolm X
E.Student Nonviolent Coordinating Committee. .Stokely Carmichael
26.The leaders of the Progressive movement were primarily
A.farmers interested in improving agricultural production
B.immigrant activists attempting to change restrictive immigration laws
C.representatives of industries seeking higher tariffs
D.workers concerned with establishing industrial unions
E.middle-class reformers concerned with urban and consumer issues

27.The cartoon above refers to which of the following?
A.The Red Scare
B.The Open Door Notes
C.The Immigration Quota Act of 1921
D.The response to the Pullman Strike
E.The Boston Police Strike
28.The Strategic Arms Limitations Talks (SALT), expanded trade with the Soviet Union, and President Richard Nixon’s visit to the People’s Republic of China were all facets of the policy of
A.brinkmanship
B.deterrence
C.detente
D.rollback
E.liberation
29.In the last quarter of the nineteenth century, American agriculture was characterized by
A.a decline in the number of tenant farmers
B.a decline in foreclosures on Midwestern farms
C.a decline in the number of farm cooperatives
D.an increase in wholesale prices for farm products
E.an increase in acres under cultivation
30.Wilson’s Fourteen Points incorporated all of the following EXCEPT
A.open diplomacy
B.freedom of the seas
C.recognition of Allied economic and territorial agreements made during the war
D.creation of an international organization to preserve the peace and security of its members
E.national self-determination

31.The cartoon above is a commentary on late-nineteenth-century
A.municipal corruption
B.imperialism
C.labor unrest
D.business monopolies
E.civil-rights campaigns
32.The Supreme Court decision in Plessy v. Ferguson (1896) did which of the following?
A.Denounced business combinations in restraint of trade.
B.Sanctioned separate but equal public facilities for African Americans.
C.Declared that the Fourteenth Amendment applied principally to the protection of corporations.
D.Defined the Constitution as color-blind.
E.Empowered Congress to cancel treaties with American Indian tribes unilaterally.
33.The Republican Presidents of the 1920′s favored
A.membership in the League of Nations
B.tax cuts for wealthy Americans
C.stringent federal regulation of American business
D.reduced American tariffs on foreign imports
E.forgiveness of European war debts from the First World War
34.Margaret Sanger is best known for her
A.contribution to the radical suffragist movement
B.endorsement of coeducation
C.advocacy of birth control
D.presidency of the Women’s Christian Temperance Union
E.organization of the Women’s Trade Union League
35.The Roosevelt Corollary to the Monroe Doctrine expanded America’s role in
A.Central America and the Caribbean
B.the Philippines
C.North Africa
D.Asia
E.Europe
36.In his Atlanta Compromise speech, Booker T. Washington called for which of the following?
A.African American voting rights
B.An end to racial segregation
C.Support for African American self-help
D.Educational equality for African Americans
E.Racial integration of religious organizations
37.The American home front in the Second World War is best described as
A.politically divided over the wisdom of the American war effort
B.unaffected by ethnic and racial tensions
C.economically invigorated by military spending
D.rededicated to the reform efforts of the New Deal
E.demoralized by food shortages
38.All of the following have been cited as reasons for the dropping of atomic bombs on Japan in 1945 EXCEPT the need to
A.block a planned Japanese invasion of the United States
B.keep the Soviet Union out of the war against Japan
C.save American lives
D.demonstrate American superiority in weaponry to the Soviet Union
E.force the unconditional surrender of Japan
39.During the 1930′s, the Great Depression led to
A.the nationalization of major industries
B.the strengthening of the family unit and a higher birth rate
C.a decline in highway construction
D.a mass internal migration of Americans looking for work
E.a decrease in labor union membership
40.Alexander Hamilton’s financial program was most favorable to
A.western farmers
B.war veterans
C.southern planters
D.eastern merchants
E.state bankers
41.During his presidency, Richard Nixon did which of the following?
A.Supported the use of busing to end racial segregation in public schools.
B.Intensified conflict between the United States and Japan.
C.Abolished the Tennessee Valley Authority.
D.Ended American participation in the war in Vietnam.
E.Created the National Aeronautics and Space Administration.
42.By the 1750′s, the British colonies on the North American mainland were characterized by all of the following EXCEPT
A.disdain for British constitutional monarchy
B.many religious denominations
C.a society without a hereditary aristocracy
D.a growing number of non-English settlers
E.acceptance of slavery as a labor system
43.Which of the following principles was established by the Dred Scott decision?
A.Congress could abolish slavery at will.
B.National legislation could not limit the spread of slavery in the territories.
C.The rights of all people are protected by the Constitution.
D.Slaves residing in a free state automatically became free.
E.Through squatter sovereignty, a territory had the sole right to determine the status of slavery within its territorial limits.
44.In the 1930′s, the movement led by Dr. Francis Townsend contributed to congressional approval of a law
A.insuring the bank deposits of consumers
B.securing federal protection of labor union organizers
C.providing larger federal subsidies to farmers
D.implementing a federal program of old-age benefits
E.protecting ethnic minorities from discrimination
45.Which of the following statements about Africans brought as slaves to the British North American colonies is true?
A.They were the primary labor source for plantations in the Chesapeake by 1630.
B.They had a much lower life expectancy in the Chesapeake than in South Carolina or the West Indies.
C.They greatly outnumbered Europeans in every colony south of the Mason-Dixon Line by 1776.
D.They maintained cultural practices brought from Africa.
E.They were the primary labor source in Pennsylvania until 1720.
46.From the 1880′s to the beginning of the New Deal, the dominant American Indian policy of the United States government sought to
A.strengthen traditional tribal authority
B.relocate all American Indians to the Oklahoma territory
C.encourage American Indian emigration to Canada
D.encourage American Indians to preserve their languages and religions
E.break up tribal landholdings
47.The precipitating factor in the 1894 Pullman strike was Pullman’s
A.dismissal of union workers
B.introduction of scrip in part payment of wages
C.retraction of its promise to provide an employee insurance and retirement plan
D.employment of immigrant labor at less than a living wage
E.cutting of wages without proportionate cuts in company housing rents
48.The Navigation Acts were part of the British policy known as
A.isolationism
B.capitalism
C.mercantilism
D.monopolism
E.imperialism
49.All of the following contributed to the growth of the free African American population in the United States in the early nineteenth century EXCEPT
A.the gradual emancipation laws of individual states
B.manumission granted for Revolutionary War service
C.manumission granted by slaveholders’ wills
D.natural increase among free African Americans
E.federal constitutional provisions for emancipation
50.One means by which President Hoover attempted to fight the Great Depression was
A.the establishment of the Tennessee Valley Authority
B.the establishment of the Reconstruction Finance Corporation
C.a lowering of barriers to free trade
D.the early payment of bonuses to veterans
E.direct government aid to the needy
51.The majority of White families in the antebellum South owned
A.more than 100 slaves
B.50 to 100 slaves
C.10 to 50 slaves
D.5 to 10 slaves
E.no slaves
52.In the United States, the Haitian rebellion of the 1790′s prompted
A.the acquisition of Puerto Rico for colonization by emancipated slaves
B.a movement of free African Americans to Haiti
C.the passage of a federal law increasing the severity of punishments for slave rebellions
D.an increased fear of slave revolts in the South
E.a military expedition of southern slaveholders to restore French rule in Haiti
53.In the decade following the Second World War, the Supreme Court decision that had the most widespread consequences concerned which of the following?
A.Immigration policy
B.Congressional reapportionment
C.The rights of minority groups
D.The jurisdiction of courts in determining war guild
E.The federal government’s powers of taxation
54.After the Revolution, the concept of the “republican mother” suggested that
A.women would be responsible for raising their children, especially their sons, to be virtuous citizens of the young republic
B.voting would soon become a privilege granted to educated and/or married women
C.the first duty of mothers was to serve the needs of government
D.wives and mothers would be welcome in the emerging political parties
E.women’s virtues had been the inspiration for the ideals of the Revolution
55.The Missouri Compromise did which of the following?
A.Prohibited slavery in all the territory of the Louisiana Purchase.
B.Provided for admission to the Union of all future states in pairs of one free, one slave.
C.Allowed Maine to enter the Union as a free state.
D.Finally settled the question of congressional power over slavery in the territories.
E.Provided for the annexation of Texas.
56.”Let Southern oppressors tremble … I shall strenuously contend for immediate enfranchisement … I will be as harsh as truth and as uncompromising as justice.”

The author of the statement above was
A.John C. Calhoun
B.Stephen A. Douglas
C.Henry Clay
D.Abraham Lincoln
E.William L. Garrison
57.President Jackson resisted the admission of Texas into the Union in 1836 primarily because he
A.acknowledged the legitimacy of the Mexican government’s claim to Texas
B.feared that debate over the admission of Texas would ignite controversy about slavery
C.was ideologically opposed to territorial expansion
D.could find no support within his own party for admitting Texas
E.believed that admitting Texas would violate international law
58.Which of the following was true of most Puritans who emigrated to seventeenth-century New England?
A.They had renounced the Church of England.
B.They rejected the authority of the English king.
C.They considered themselves non-Separatists.
D.They approved of the Crown’s religious policy.
E.They intended to return eventually to England.
59.The Dutch settled New Netherland primarily to
A.secure a refuge for the persecuted
B.check the growth of English colonies in North America
C.expand their commercial and mercantile network
D.gain colonies to produce agricultural surpluses
E.secure naval supplies
60.Jacob Riis’s How the Other Half Lives is a study of
A.Jim Crow segregation and its effect on African Americans
B.the plight of Great Plains farmers in the 1890′s
C.immigrant urban poverty and despair in the 1890′s
D.the corruption in city political machines in the 1890′s
E.the rise of industrial capitalists in the late nineteenth century
61.Which of the following best characterizes the writings of American authors F. Scott Fitzgerald, e. E. Cummings, and Sinclair Lewis?
A.Disillusionment with modern American society
B.Glorification of modern American capitalism
C.Celebration of Black culture
D.Glamorization of war
E.Reaffirmation of traditional American values
62.Major domestic developments in the United States during President Eisenhower’s two terms included all of the following EXCEPT
A.a rise in the gross national product (GNP)
B.the dismantling of New Deal welfare programs
C.the peaking of the postwar baby boom
D.the exodus of Black families from the rural South
E.the beginning of construction of an interstate highway system
63.Which of the following was a serious constitutional question after the Civil War?
A.The restoration of the power of the federal judiciary
B.The legality of the national banking system
C.The political and legal status of the former Confederate states
D.The relationship between the United States and Britain
E.The proposed annexation of Colombia
64.The first massive migration of Black Americans from the South occurred during which of the following periods?
A.Immediately following the Civil War
B.During and immediately after the First World War
C.During the Great Depression
D.In the decade after the Second World War
E.During the civil rights movement of the 1960′s
65.Which of the following is true of the Gulf of Tonkin Resolution?
A.It ended the Vietnam War.
B.It barely passed in Congress, reflecting the bitter division over American involvement in Vietnam.
C.It was a statement of American policy that followed the Tet offensive.
D.It allowed the President to deploy combat troops in South Vietnam.
E.It provided for the first peace negotiations between the United States and North Vietnam.
66.The Federalist papers challenged the conventional political wisdom of the eighteenth century when they asserted that
A.a republican form of government could succeed only in small countries
B.limitations on the popular will led to tyranny
C.a weak central government was the only guarantee of individual rights
D.a large republic offered the best protection of minority rights
E.political parties were crucial to the success of the new government.
67.William Jennings Bryan’s “Cross of Gold” oration was primarily an expression of his
A.fundamentalist religious belief
B.neutral stance toward the belligerents of the First World War
C.advocacy of free and unlimited coinage of silver
D.opposition to teaching the theory of evolution in public schools
E.anti-imperialist convictions
68.Which of the following was true of the United States Constitution as adopted at the Constitutional Convention?
A.It was built on a series of compromises.
B.It provided exact specifications covering all aspects of government.
C.It was a revised version of the English Constitution.
D.It included a Bill of Rights.
E.It allowed all male citizens over the age of twenty-one to vote.
69.Progressive reformers rejected Social Darwinism because they believed that
A.all races were equal in ability
B.personal development was influenced solely by hereditary factors
C.conflict and competition did not necessarily improve society
D.science had no role in society
E.society was fixed by the laws of nature and incapable of significant change
70.Which of the following is a correct statement about college-level education in the twentieth-century United States?
A.State universities increased scholarship aid during the Depression.
B.Private universities raised admission standards during the 1940′s.
C.The GI Bill financed the education of male students during the post-Second World War era.
D.The “baby boomers” finished college in large numbers in the 1950′s.
E.There was a sharp decline in college enrollment during the Vietnam War.
71.Prior to the Civil War, a transformation occurred in the workforce of the New England textile mills as New England farm girls were replaced by
A.French-Canadian immigrants
B.freed African Americans from the South
C.Irish immigrants
D.German immigrants
E.Italian immigrants
72.The immediate effect of Andrew Jackson’s attach on the Second Bank of the United States in 1834 was
A.the creation of the “independent treasury”
B.an expansion of credit and speculation
C.the failure of state banks
D.the establishment of modern banking regulations
E.the creation of a federal deficit
73.The Jefferson administration advocated which of the following changes as a means of restoring republican ideals?
A.Abolishing the Bank of the United States
B.Reducing the scope of activities of the federal government
C.Discontinuing the funding of state debts
D.Increasing the size of the United States military
E.Adopting the Kentucky and Virginia Resolutions at the national level
74.The goal of the American Colonization Society was to
A.return freed slaves to Africa
B.recruit immigrant labor for American factories
C.assimilate recent immigrants into American society
D.extend United States influence to overseas colonies
E.promote western expansion by funding internal improvements
75.One of the immediate consequences of the Tet offensive in 1968 was that
A.President Johnson completed the process of Vietnamization
B.North Vietnamese troops took control of Saigon
C.popular support for the war declined in the United States
D.the South Vietnamese government was overthrown
E.Congress gave greater support to President Johnson’s war policies
76.Influential critics of the 1950′s, such as David Riesman, were most concerned with which of the following aspects of life in the United States following the Second World War?
A.Alienation and conformity in modern society
B.Schooling for the baby-boom generation
C.The economic responsibilities of being a world superpower
D.The threat to the nation from communist subversion
E.The spread of political corruption
77.Throughout the first half of the nineteenth century, women reformers were most active in the cause of
A.temperance
B.woman suffrage
C.pacifism
D.immigrants’ rights
E.workers’ rights
78.Suring the Great Depression, the federal government responded with force when
A.the communist-dominated National Mine Workers’ Union denounced the American government and flag
B.audiences booed newsreels showing President Herbert Hoover
C.mobs of farmers tried to prevent foreclosures on farms and threatened to lynch judges who allowed them
D.the Bonus Expeditionary Force encamped in Washington
E.protesters displayed “Hoover flags,” empty pockets turned inside out
79.The primary power granted to the Civil Rights Commission created in 1957 was the authority to
A.investigate and report on cases involving discrimination
B.issue writs to enforce its decisions after a hearing
C.initiate court cases to challenge gender discrimination
D.fine employers found guilty of discriminatory hiring practices
E.grant monetary awards to victims of discrimination
80.The primary purpose of the Proclamation of 1763 was to
A.encourage westward colonial migration
B.avoid conflict with the trans-Appalachian Indians
C.gain much-needed revenue
D.drive out French colonists
E.provide a haven for Catholics

No. On
TestCorrect
Answer
1D
2A
3C
4D
5A
6D
7A
8B
9A
10E
11C
12E
13E
14A
15D
16D
17D
18D
19E
20A
21D
22C
23A
24C
25A
26E
27A
28C
29E
30C
31A
32B
33B
34C
35A
36C
37C
38A
39D
40D
41D
42A
43B
44D
45D
46E
47E
48C
49E
50B
51E
52D
53C
54A
55C
56E
57B
58C
59C
60C
61A
62B
63C
64B
65D
66D
67C
68A
69C
70C
71C
72B
73B
74A
75C
76A
77A
78D
79A
80B

Donald asks…

Does this about sum up Obama’s “plan” for our nation?

Healthcare: Raise taxes.
Gas prices: Raise taxes on the oil companies.
Business: The largest tax raises in history.
Capital gains: Raise taxes.
Inheritance: Raise taxes.
Social Security: Raise taxes.
Terrorists: Appeasement and talk.
Iraq: Surrender and withdraw.

Seems rather narrow-minded and over-simplified, but is that about it?

Pension Forecast answers:

Dude your gonna make a bunch of Obama supporters Cry!!! But in reality that sums it up, Mr. Change but never tells you what he’s gonna change or how he’s gonna do it, You really hit the nail on the head, Hope you have enough tissues to pass out because your gonna need it.

Helen asks…

What political party’s platform is this?

Ten points for the first correct answer! I want to see if anyone out there remembers their history.

1) Abolish right to property

2) Progressive income tax

3) End inheritance

4) Confiscation of property of tax evaders and criminals

5) Creation of national banks and centralize credit markets

6) Public funding and control of communications and public transportation

7) Government subsidies of agriculture and technology

8) Establishment of unions for labor, especially agriculture

9) Abolish distinction between towns and country.

10) Free public education and end to child labor

Pension Forecast answers:

Sounds a little marxist to me.
And straight from the communist manifesto.

Ruth asks…

Trivia. What political party’s platform is this?

Ten points for the first correct answer! I want to see if anyone out there remembers their history.

1) Abolish right to property

2) Progressive income tax

3) End inheritance

4) Confiscation of property of tax evaders and criminals

5) Creation of national banks and centralize credit markets

6) Public funding and control of communications and public transportation

7) Government subsidies of agriculture and technology

8) Establishment of unions for labor, especially agriculture

9) Abolish distinction between towns and country.

10) Free public education and end to child labor

Pension Forecast answers:

That would be our Democratic Party of today or

the Communist party of yesterday

Carol asks…

Why do McCain’s supporters applaud while he disparages the concept of redistribution of wealth?

One percent of Americans have more wealth than the combined wealth of the least wealthy 90 percent of Americans.

The next wealthy 9 percent of Americans also have more wealth than that 90 percent which I belong to.

Which group are you in?

These people are not only so rich because of hard work or brilliance or inheritance or some fluke. The astounding percentage of billionaires has climbed markedly since tax laws were changed to benefit the rich in 1986.

Do you really believe that these changes have made America stronger?

“John McCain has been a party to the most significant redistribution of wealth in American history and it has been all the wrong way”

Senator Joe Biden

http://afgen.com/feudal2.html

http://sociology.ucsc.edu/whorulesamerica/power/wealth.html

Well, Keith, and I must say, I am shocked that you have changed your views so. Hey waitaminnit…

So let me get this straight, redistributing the wealth to give even more to the ridiculously rich is good, redistributing it back to its former merely severely lopsided state is bad… Ok, thanks for pointing that out.

And just how does McCAin propose to “create more wealth”? By creating more money, I guess since we can not distribute any in existence says he. And where does that money come from? Every new dollar in our nation is borrowed in at interest from the “Federal Reserve” which is a privately owned organization.

Pension Forecast answers:

What a great question. I’m not blowing smoke when I say that was the most intelligent thing posted on “answers” since I’ve been here.
I’m not sure if that was a rhetorical question, because obviously you know the score….you’re bright enough to understand the fear mongering and irresponsible rhetoric coming from the right….and the motivation for this crazy talk. The “socialism” rants from the right are just another fear tactic….no different from Bush and Co.’s fear raising chants post 9-11. It’s a means to an end, and the primary purpose is to ensure (though in this election it’s not going to work) that the powers that be retain their position in the world. Same as the military industrial complex if you want to get all Oliver Stoney (lol).
The question I have is “when did taking care of our own” become such an abhorrent notion? We have taken this Reagan idea of “pulling yourself up by your bootstraps” to obscene levels, and McPalin would only take it further. It’s so bizarre how even people that are now being squeezed like never before financially are so obsessed with “entitlements” and making sure the poor have no means to get back on their feet! People that have incomes nowhere near the levels of Obama’s 250k ceiling are up in arms…because the right continues to promote lies and distort the truth. The Biden quote is so perfect because it highlights the hypocracy here. The rich get richer, and yet we’re led to believe there’s this evil “redistribution” that Obama is promoting that’s going to destroy the country! How insane is THAT?

Powered by Yahoo! Answers

Previous post:

Next post: